Najpopularnije kladionice u Sjedinjene Države

Online sportsko klađenje u SAD-u posljednjih je godina dostiglo nove visine. Prihodi ostvareni od sportskog klađenja dobar su pokazatelj rastuće popularnosti industrije. Na primjer, sportsko klađenje je u prvih deset mjeseci 2021. ostvarilo više od tri milijarde dolara.

To je bilo 230 posto više od ostvarenog u istom razdoblju prethodne godine. Nekoliko američkih država prihvatilo je sportsko klađenje tijekom posljednjih nekoliko godina, ističući rastuću popularnost. Jedan od glavnih razloga zašto je online sportsko klađenje iznimno popularno u SAD-u je sportska industrija koja je u procvatu. Većina odraslih uživa u gledanju sporta, a zemlja je domaćin nekih od najboljih liga na svijetu.

Najpopularnije kladionice u Sjedinjene Države
Lokalne kladionice u odnosu na internetske stranice za klađenje u Sjedinjenim Državama

Lokalne kladionice u odnosu na internetske stranice za klađenje u Sjedinjenim Državama

Navijači tako mogu kritički analizirati utakmice i napraviti informirana predviđanja na koja se klade. Ulozi pomažu da igre budu zanimljivije jer navijači imaju što dobiti ili izgubiti na temelju ishoda sporta.

Drugi glavni razlog rastuće popularnosti je povećani pristup platformama za online klađenje. Broj stranica za sportsko klađenje je prilično velik, a gotovo sve su dostupne putem mobilnih uređaja. Kladitelji se tako mogu kladiti u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta. The pružatelji internetskih sportskih klađenja također primijeniti učinkovite marketinške strategije, kao što je nuđenje besplatnih bonusa, privlačenje još više igrača.

Lokalne kladionice u odnosu na internetske stranice za klađenje u Sjedinjenim Državama
Omiljene igre američkih igrača za klađenje

Omiljene igre američkih igrača za klađenje

Sport čini značajan dio američke kulture. Građani iznimno podržavaju sve mainstream igre na koje se najčešće klade. Međutim, određeni sportovi ističu se među ostalima u smislu popularnosti, poput onih istaknutih u nastavku.

Američki nogomet

Američki nogomet je rangiran kao najpopularniji sport za gledatelje u SAD-u. Najpopularnija liga američkog nogometa je Nacionalna nogometna liga (NFL), s 32 franšize koje se natječu.

NFL obično ima najveću TV gledanost od svih sportova u SAD-u, posebno tijekom Super Bowla. Liga također ima najveću prosječnu posjećenost od svih sportskih liga na svijetu. Druge lige američkog nogometa također su prilično popularne, uključujući sveučilišni nogomet.

Košarka

Košarka je još jedan popularan sport u Sjedinjenim Državama, izumljen davne 1891. u Springfieldu, Massachusetts. Najviša košarkaška liga u zemlji je Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA). Što se tiče prihoda, NBA je na trećem mjestu. Košarka je također najigraniji timski sport u SAD-u kada se uzme u obzir amaterska razina.

Bejzbol

Bejzbol bio je prvi sport koji je postao profesionalni u SAD-u. Trenutno je najviša bejzbolska razina na svijetu Major League Baseball, koja se obično igra između Nacionalne lige i pobjednika Američke lige. Bejzbol se igra profesionalno već mnogo godina, privlačeći znatan broj sljedbenika.

Omiljene igre američkih igrača za klađenje
Koji su najsigurniji načini plaćanja u SAD-u?

Koji su najsigurniji načini plaćanja u SAD-u?

Kladitelji u SAD-u imaju opsežan popis način plaćanja online klađenja na njihovim rukama. U nastavku su istaknute neke popularne opcije plaćanja.

Kreditne i debitne kartice

Statistike pokazuju da su kreditne i debitne kartice najčešće korištene opcije online depozita. Glavni razlog tome je što većina Amerikanaca već ima kreditne i debitne kartice, što ih čini najdostupnijim izborom. Uplata depozita pomoću kreditnih kartica također je prilično brza i jednostavna. Korisnici samo trebaju unijeti podatke o kartici i potvrditi transakciju.

E-novčanici

E-novčanici su prilično popularni u SAD-u. Omogućuju kladioničarima jednostavno podizanje ili uplatu depozita s bilo kojeg mjesta ako se mogu spojiti na internet. E-novčanici također nude dobru sigurnost kada se poštuju sve relevantne mjere opreza.

Usluge mobilnog plaćanja

Apple Pay još je jedna opcija koja je u posljednje vrijeme stekla značajnu popularnost. Usluga mobilnog plaćanja omogućuje igračima uplatu, ali ne podržava isplate. Njegova je upotreba ograničena na korisnike s iOS uređajima, što je prilično dobar broj u SAD-u. Korisnici Androida mogu koristiti Android Pay, koji radi gotovo slično Apple Payu.

Koji su najsigurniji načini plaćanja u SAD-u?
Povijest klađenja u SAD-u

Povijest klađenja u SAD-u

Moderno sportsko klađenje u SAD-u počelo je početkom 19. stoljeća. U to vrijeme kladitelji su se kladili na konjske utrke, koje su bile najpopularniji sport u zemlji. Godine 1876. profesionalni bejzbol osnovan je kroz Nacionalnu ligu.

Liga je pomogla staviti sportsko klađenje u prvi plan, tako da je čak počelo utjecati na igre. Bilo je slučajeva da su momčadi bacale utakmice zbog kockanja. Posljedično, opći stav prema sportskom klađenju postao je loš. Ljudi su se kladili na sport prvenstveno samo u svrhu zabave.

Tijekom ranog 20. stoljeća sportsko klađenje počelo je ponovno dobivati popularnost. Ušlo je više sportova, što je pridonijelo povećanju popularnosti. Dvadesete godine prošlog stoljeća postale su poznate kao Zlatna era sporta. Sveučilišna košarka i nogomet na kraju su postali neke od najpopularnijih opcija sportskog klađenja.

Naime, tijekom tog vremena u SAD-u nije usvojen zakon o sportskom klađenju. Bilo je to sve do 1931. kada je kockanje legalizirano u Nevadi. Sve ostale države šutjele su po tom pitanju. A 1961. godine donesen je Interstate Wire Act, prisilivši sportsko klađenje da postane više lokalizirano u većini regija. Las Vegas, Nevada, počeo se smatrati jedinim mjestom gdje se igrači mogu legalno kladiti na sport.

Povijest klađenja u SAD-u
Sportsko klađenje u SAD-u krajem 19. stoljeća

Sportsko klađenje u SAD-u krajem 19. stoljeća

Sportsko klađenje nije bilo velika industrija u SAD-u sve do 1970-ih. Tada je Kongres smanjio porez na sportsko klađenje koji su kladionice morale plaćati. Više država također je počelo legalizirati sportsko klađenje. Sportske lutrije također su počele postajati popularne diljem zemlje. Delaware, Oregon Sports Action i Montana bile najpopularnije lutrije u to vrijeme.

Godine 1992. donesen je Zakon o zaštiti profesionalnog i amaterskog sporta kojim su zabranjeni svi oblici sportskog klađenja. To je bilo s izuzetkom četiri države koje su već legalizirale kockanje. Zakon je ograničavao sportsko klađenje do 2018. kada ga je Vrhovni sud poništio.

Sportsko klađenje u SAD-u krajem 19. stoljeća
Klađenje danas u SAD-u

Klađenje danas u SAD-u

Industrija sportskog klađenja u SAD-u sada izgleda puno drugačije nego prije nekoliko desetljeća. Glavni čimbenik razlikovanja bilo je uvođenje online sportskog klađenja, koje se dalje proširilo na mobilno klađenje.

Sada je moguće da se bilo tko u zemlji stariji od 18 godina kladi na gotovo bilo koji profesionalni sport. Sve što je potrebno je registracija u online kasinu kako bi se kladioničar počeo kladiti na sport. Više kladitelja također ima mobilne uređaje kao što su pametni telefoni i tableti, što znači da mogu lako pristupiti platformama za sportsko klađenje.

Također se povećao broj država koje su legalizirale sportsko klađenje. To znači da kladioničari sada mogu staviti svoje uloge bez straha. Trenutno 26 država ima različite oblike legalnih tržišta sportskog klađenja. Postoje i stotine kladionica koje američkim kladioničarima sada omogućuju legalnu registraciju i klađenje. Većina ih je u inozemstvu, ali neki se nalaze unutar zemlje.

Budućnost sportskog klađenja u SAD-u

Klađenje na različite sportove više je nego vjerojatno da će nastaviti rasti u popularnosti u SAD-u. Za početak, više će država legalizirati klađenje na sport. Međutim, postoje i šanse da se uvedu novi zakoni koji bi ograničili vrstu i opseg do kojeg se igrači mogu kladiti.

To će vjerojatno najviše utjecati na online klađenje, s obzirom na to da se preko 90% svih sportskih oklada sklapa putem online kladionica. Broj kladioničara koji američkim sportskim kladioničarima omogućuju da se pridruže i klade povećat će se kako bi iskoristili sve veću popularnost klađenja. Povećana konkurencija mogla bi dovesti do brojnih inovativnih značajki koje nude kladionice.

Klađenje danas u SAD-u
Je li sportsko klađenje legalno u SAD-u?

Je li sportsko klađenje legalno u SAD-u?

Sportsko klađenje smatralo se nezakonitim u SAD-u dugi niz godina do 14. ožujka 2018. Tada je Vrhovni sud Sjedinjenih Država poništio Zakon o zaštiti profesionalnih i amaterskih sportova iz 1992., čime su sva sportska klađenja postala nezakonita u cijeloj zemlji.

Presudom Vrhovnog suda sva sportska kockanja postala su legalna na saveznoj razini. Države su i dalje imale moć odlučivanja hoće li klađenje biti dopušteno na državnoj razini. Kao rezultat toga, svih 50 različitih američkih država ima različite zakone o sportskom klađenju.

Je li sportsko klađenje legalno u SAD-u?
Države koje dopuštaju sportsko klađenje

Države koje dopuštaju sportsko klađenje

Nevada

Nevada je bila prva država koja je legalizirala sportsko klađenje u SAD-u. Ima dugu povijest kockanja i trenutno je još uvijek jedno od najboljih odredišta za kockanje u SAD-u. Dopuštene vrste klađenja uključuju mobilno i osobno klađenje, bez značajnih zabrana.

Delaware

Delaware je legalizirao klađenje na jednu utakmicu 5. lipnja 2018., ali samo na određenim lokacijama. Također je omogućio proširene mogućnosti sportskog klađenja u raznim drugim zemaljskim kockarnicama i online. Jedino značajno ograničenje je da se igrači ne mogu kladiti na utakmice državnih sveučilišnih timova.

New Jersey

Sportsko klađenje postalo je legalno u New Jerseyju 11. lipnja 2018. kada je Phil Murphey potpisao zakon o sportskom klađenju koji ga podržava. Zakon dopušta mobilno i osobno klađenje na sport. Međutim, zakon zabranjuje igračima da se klade na timove državnih fakulteta i fakultete sportskih događaja i turnira održan u državi.

Mississippi

Mississippi je već donio nove zakone o sportskom klađenju 2017., čak i prije presude Vrhovnog suda. Međutim, nova su pravila stupila na snagu tek nakon značajne presude, 1. kolovoza 2018. Zakon dopušta igračima da se osobno klade na sport, bez jasnih odredbi za online klađenje.

Zapadna Virginia

Zapadna Virginija bila je peta država koja je legalizirala regulirano sportsko klađenje u SAD-u. Novi zakon donesen je 2018. godine, koji je dopuštao i osobno i mobilno sportsko klađenje. Nacrt zakona također proglašava Povjerenstvo za lutriju Zapadne Virginije glavnim regulatorom sportskog klađenja.

Novi Meksiko

U Novom Meksiku nisu doneseni posebni zakoni za legalizaciju sportskog klađenja. Međutim, država dopušta sve oblike igara treće klase. Igre treće klase uključuju sva sportska klađenja i pari-mutuel klađenje kao savezne zakone. Kladiteljima je zabranjeno kladiti se na timove državnih fakulteta.

Pennsylvania

Guverner Tom Wolf potpisao je zakon o sportskom klađenju u Pennsylvaniji 2017. kao dio zakonodavnog pokreta koji je uključivao DFS i online poker. Prijedlog zakona stupio je na snagu odmah nakon presude Vrhovnog suda 2018. Osobno i online sportsko klađenje oba su legalna u državi.

Druge države u kojima je sportsko klađenje legalno uključuju Rhode Island, Arkansas, New York, Iowa, Oregon, Indiana, Illinois, New Hampshire, Michigan, Montana, Colorado, Washington DC, Tennessee, Virginia, Sjeverna Karolina, Wyoming, Washington, Arizona, Jug Dakota, Connecticut i Sjeverna Dakota.

Države koje dopuštaju sportsko klađenje
Države u kojima sportsko klađenje nije legalno

Države u kojima sportsko klađenje nije legalno

Nekoliko drugih država nastoji legalizirati sportsko klađenje. Klađenje se već odvija legalno u tim državama, iako još nema potpisanih zakona koji se tiču tih aktivnosti. To uključuje Maryland, Louisianu, Nebrasku i Floridu.

Nekoliko drugih država ide prema legalizaciji sportskog klađenja na temelju zakonodavnih aktivnosti koje su uočene u posljednjih nekoliko godina. Države su Oklahoma, Maine, Kentucky, Minnesota, Massachusetts, Missouri, Južna Karolina, Kansas, Ohio, Kalifornija, Havaji, Georgia, Texas, Alabama, Vermont i Aljaska.

Jedine dvije države u kojima nema napora za legalizaciju aktivnosti sportskog klađenja su Idaho i Wisconsin.

Države u kojima sportsko klađenje nije legalno
FAQ

FAQ

Je li klađenje na sport legalno u Sjedinjenim Državama?

Na saveznoj razini, sportsko klađenje je legalno u SAD-u. Međutim, postoji nekoliko država u kojima su sve vrste sportskog klađenja još uvijek ilegalne.

Mogu li se američki igrači kladiti na sportove koji nisu popularni u zemlji?

Kladitelji iz SAD-a mogu se kladiti na gotovo bilo koji sport koji se profesionalno igra bilo gdje u svijetu. Sve što trebaju učiniti je pronaći kladionicu koja nudi sportsko tržište na koje se žele kladiti. Opcije uključuju offshore kladioničarske stranice koje prihvaćaju kladioničare iz SAD-a.

Postoji li strategija za osvajanje sportskih oklada?

Nijedna strategija ne može jamčiti bilo kojem kladioničaru da će dobiti sportsku okladu. Međutim, brojne mogu se koristiti strategije poboljšati šanse za pobjedu, od kojih se većina vrti oko odabira pravih koeficijenata.

Mogu li se igrači kladiti na sport nakon početnog udarca?

Razna internetska mjesta za sportsko klađenje dopuštaju igračima klađenje uživo do nekoliko minuta prije kraja utakmice. Međutim, to se obično ne nudi za sve igre, a koeficijenti obično variraju kontinuirano tijekom igre.

Gube li igrači novac ako se igra prekine prije nego što završi?

To obično ovisi o odredbama i uvjetima korištene stranice za klađenje. U većini slučajeva, oklade će biti poništene osim kada nadležno tijelo izda konačan rezultat prekinute utakmice.

FAQ

Najnovije vijesti

Evolucija košarkaškog klađenja
2022-12-28

Evolucija košarkaškog klađenja

Milijuni ljubitelja košarke diljem svijeta prate Nacionalnu košarkašku asocijaciju, popularno NBA. Sa stotinama utakmica koje se igraju godišnje, ova košarkaška liga nudi ogromne mogućnosti za sportske kladioničare. Međutim, kladionica koja nudi NBA tržišta klađenja nije bila uobičajena u prošlosti. Zajedno s drugim glavnim američkim sportovima, NBA je zauzeo čvrst stav prema sportskom klađenju.