Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. - Španjolska protiv Njemačke

Novosti

2022-11-26

Eddy Cheung

Jedna od najočekivanijih utakmica cijele grupne faze, dvije europske elektrane sudaraju se ove nedjelje 26. studenog na stadionu Al Bayt kada se moćna španjolska reprezentacija suprotstavi njemačkoj momčadi koja se nalazi u ozbiljnoj opasnosti.

Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. - Španjolska protiv Njemačke

Uzrujanost za vjekove

U prvom kolu grupne faze, Njemačka se suočila s japanskom stranom koja je jednostavno odbila dopustiti da ih zastraši njemačka strana koja je na papiru izgledala izvan njihovih ovlasti.

Dok je Njemačka krenula u vodstvo zahvaljujući 33-minutnoj kazni Gondogana, Japan je podigao stvari na višu razinu, praktički se pretvorivši u anime verziju i stavivši potpuno električni zaslon kako bi preokrenuo rezultat i ostvario povijesnu pobjedu.

Iako će Nijemci sigurno biti razočarani rezultatom, oni nisu bili beživotni prikazi poput onih koje su prikazali tijekom Rusije 2018., već loš slučaj neiskorištavanja prilika koje su stvorili. Da su bili kliničkiji ispred gola, nema razloga da ne bi završili s vrlo ugodnim vodstvom, a ne protiv konopa eliminacije.

Totalni nogomet, totalna dominacija

Za razliku od svojih njemačkih protivnika, Španjolska definitivno nije prokockala šanse koje je stvorila kada su se suočili sa skromnom srednjoameričkom stranom Kostarike.

Nada Kostarike da izjednači podvig Japana i priredi još jedan preokret europskom divu zadala je smrtonosni udarac već u 11. minuti, kada je Dani Olmos provukao obranu i prvi zabio. 20 minuta kasnije pokupili su još 2 lopte s unutarnje strane svojih vrata.

Do kraja utakmice ta je brojka narasla na skandaloznih 7 golova, a Kostarika se čak nije pohvalila niti jednim udarcem u okvir svog imena. Jednostavno rečeno, bio je to apsolutni masakr.

Dok je Španjolska svakako izgledala blistavo tijekom cijele utakmice i pokazalo se kliničkim pred golom, prikaz Kostarike bio je toliko beživotan i pun sramotnih pogrešaka, da je teško shvatiti koliki je udio u rezultatu bio rezultat Španjolske briljantnost nasuprot nesposobnosti Kostarike.

Gdje je vrijednost?

Dok se na papiru niko ne bi krivio ako misli da je Španjolska očiti favorit za pobjedu - čak i kladioničari misle da je to suprotno 2.4 na ComeOn-u - ova utakmica sigurno neće biti šetnja po parku za Španjolce. 

Budući da Njemačka igra za svoje živote na Svjetskom prvenstvu u ovoj utakmici - pobjeda će ih gotovo eliminirati iz natjecanja - možete očekivati da će dati sve od sebe kako bi izbjegli neugodan drugi uzastopni pad u grupnoj fazi SP-a.

Iako je ovo vrlo teška utakmica za predvidjeti, s obzirom na to koliko su prilike obje momčadi stvorile tijekom prethodnih utakmica, definitivno bi moglo biti puno vrijednosti u overu 2,5 gola na 1,75 kod Betssona.

Najnovije vijesti

Esports klađenje protiv sportskog klađenja, što je bolje
2023-03-29

Esports klađenje protiv sportskog klađenja, što je bolje

Novosti