Najpopularnije kladionice u Njemačka

Njemačka ima bogatu povijest i nalazi se u srednjoj Europi. Klađenje je ovdje bilo popularno stoljećima, a danas Nijemci još uvijek uživaju u klađenju putem interneta. U posljednje vrijeme internetsko klađenje u Njemačkoj prolazi kroz situaciju s prekidima. Građani stariji od 18 godina mogu igrati klađenje i sve druge vrste kockanja, bilo na mreži ili u kućama na zemlji u Njemačkoj. No, prava klađenja su nejasna jer je hosting kockanje nezakonito i nitko ne može dobiti licencu od vlade u Njemačkoj.

Vlasti ne pokazuju interes za kockarske aktivnosti u Njemačkoj. Igrači se klade putem stranih web stranica i to je dopušteno. Niti jedan kladitelj nije bio u problemima zbog kockanja na internetu. No, bez obzira na sve to, još uvijek postoji mnogo kladioničara što ga čini trećim po veličini na tržištu.

Najpopularnije kladionice u Njemačka
Povijest kladionica u NjemačkojKlađenje danas u NjemačkojNovi zakon o klađenjuBudućnost klađenja u Njemačkoj
Povijest kladionica u Njemačkoj

Povijest kladionica u Njemačkoj

Kockanje i Njemačka imaju vrlo staru vezu. Datira stoljećima unatrag iz vremena starorimskih vojnika. Kad su rimski vojnici zauzeli područja Njemačke, sa sobom su ponijeli i igre za hodanje. Njima je to bila navika.

Gdje god su se spremali napasti teritorij, kladili su se hoće li osvojiti zemlju ili ne. Učinili su da se navike kockanja rašire po cijeloj Njemačkoj poput šumskog požara.

19. stoljeća

Njemačka je mjesto gdje je 1810. godine izgrađeno jedno od prvih kockarnica na svijetu. Jedinstvena činjenica o njima bila je da su se žene smjele kladiti u kockarnicama, ali uvjet je bio poseban kodeks odijevanja i maska.

Klađenje je trajalo među igračima sve do 1872. godine kada su zatvorene sve kockarnice. Zatvaranjem ovih kockarnica klađenje i kockanje su postale ulične igre. Više je publike došlo u igre klađenja.

20. stoljeće

Klađenje na zemlji, u kući bilo je zabranjeno do 1950-ih. U međuvremenu, nakon Drugog svjetskog rata, u Njemačkoj su sve vrste kockanja ponovno postale prihvatljive. Tada je to postala respektabilna djelatnost, no ipak su se kladitelji suočavali s brojnim preprekama i problemima.

Povijest kladionica u Njemačkoj
Klađenje danas u Njemačkoj

Klađenje danas u Njemačkoj

Njemačka je sada sve bliže legalizaciji internetskih igara, uključujući klađenje i kockanje. Online klađenje započelo je u Njemačkoj 1995. godine, ali je njegova popularnost porasla kada je svijet dočekao 2000. godinu.

Razlog tome je brzi napredak tehnologije, a nisu svi tada imali pametni telefon ili računalo. Kako vrijeme prolazi, Nijemci imaju svoje pametne uređaje i vrlo stabilnu internetsku vezu.

Stoga mogu lako pristupiti stranicama za klađenje i kladiti se na svoje omiljene sportove. Neke zemaljske kladionice također organiziraju međunarodne događaje u Njemačkoj. Online klađenje preuzima fizičko klađenje.

Klađenje danas u Njemačkoj
Novi zakon o klađenju

Novi zakon o klađenju

Sve do 2008. vladini dužnosnici ignorirali su online kockanje. Godine 2008. Međudržavni ugovor o kockanju (ISTG) zabranio je sve kockarske aktivnosti osim sportskog klađenja i kockanja. Ovaj ugovor zaustavio je izdavanje licenci bilo kojem operateru za domaćinstvo ili vođenje događaja unutar Njemačke.

Kvalificiranost za online kockanje je zakonska za 18-godišnjake i starije. Sve su njemačke pokrajine u početku prihvatile, no kasnije su se neke povukle iz sporazuma i čak izdale na vrijeme licencu organizatorima. Ipak, kockanje je na sivoj listi Njemačke. Početkom 2020. vlada je legalizirala sve aktivnosti online igranja u Njemačkoj.

Novi zakon o klađenju
Budućnost klađenja u Njemačkoj

Budućnost klađenja u Njemačkoj

Nakon legalizacije online kockanja 2020. godine, mnogi njemački operateri podnijeli su zahtjev za licencu. Ako se dozvola odobri, doći će do povećanja od 99% na tržištu igara na sreću. Na taj će način Nijemci također organizirati kladionice u zemlji. Ipak, vlada strogo kontrolira aktivnosti kockanja; puno promjena se ne može vidjeti uskoro.

Postoji preko 400 mjesta za kockanje i stotine njih dostupna mjesta za online klađenje za Nijemce; industrija se neće uskoro smanjiti, što je vidljivo iz povijesti kockanja u Njemačkoj.

Promet kladioničara koji bilježe kladionice prethodnih mjeseci postavio je konstantan grafikon. Prema financijskim veteranima, nekoliko kladionica nudi bonuse koji privlače novu publiku na tržište.

Nova politika legalizacije

Nova politika legalizacije kockanja omogućuje svim domaćim i stranim priređivačima da Nijemcima pruže mogućnosti kockanja. U sadašnjim vremenima, mnogi bolji igraju svakodnevno, gubeći svoje vrijeme.

Ovaj se ugovor primjenjuje od 1. srpnja 2021. Sporazum, iako organizatorima omogućuje održavanje događaja i dobivanje licence, i dalje djeluje na sigurnost građana i ograničava prekomjerno kockanje.

Budućnost klađenja u Njemačkoj