Sve o Ice Hockey Odds

Hokej na ledu možda nije popularan sport poput nogometa ili košarke diljem svijeta, ali je izuzetno popularan u sjevernim dijelovima svijeta, posebno u Kanadi, SAD-u i sjevernoj Europi. Zbog toga je vrlo popularno i klađenje na sjevernoameričku hokejašku ligu HNL, koja se smatra najboljom na svijetu.

NHL je najjača i najpoznatija liga na svijetu. Sastoji se od 30 momčadi iz Amerike i Kanade koje igraju svaka po 82 utakmice regularne sezone. Na kraju sezone, osam najboljih iz svake konferencije natječe se u doigravanju za najprestižniju nagradu - Stanley Cup.

Hokej na ledu nije samo jedan od najuzbudljivijih sportova za gledanje, već nudi i nekoliko mogućnosti klađenja koje mogu biti i zabavne i isplative. Bilo da ste iskusan kladilac ili početnik koji želi uroniti u svijet klađenja na hokej, evo vodiča korak po korak za početak.

Sve o Ice Hockey Odds
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Ključni čimbenici koji utječu na izglede za hokej na ledu

Ključni čimbenici koji utječu na izglede za hokej na ledu

Kada je u pitanju klađenje na hokej na ledu, nije sve u sreći. Postoje ključni čimbenici koji utječu na izglede. Razumijevanje ovih elemenata može vam pomoći da se pametnije kladite, potencijalno dovodeći do boljih povrata. Dakle, istražimo ove važne čimbenike.

 • Povijest momčadskog učinka: Prošla izvedba tima može vam puno reći o njegovim budućim izgledima. Ako je momčad bila u pobjedničkom nizu, izgledi mogu ići u njihovu korist. Ali zapamtite, prošli učinak nije jamstvo za buduće pobjede. Uvijek budite u tijeku sa statistikom trenutne sezone.
 • Ozljede igrača i promjene u sastavu: Ozljede igrača mogu značajno utjecati na šanse momčadi za pobjedu. Na primjer, ako je zvijezda ozlijeđen, izgledi se mogu okrenuti protiv te momčadi. Uvijek provjerite promjene u popisu igrača prije stavljanja oklade. Sve promjene u zadnji tren mogu jako utjecati na igru.
 • Dinamika utakmice kod kuće/u gostima: Domaća prednost prava je stvar u hokeju na ledu. Momčadi općenito rade bolje kada igraju na domaćem ledu zbog poznatog okruženja i podrške publike. Dakle, pripazite gdje se igra igra.
 • Nedavni međusobni mečevi: Nedavni mečevi između timova također vam mogu dati vrijedne uvide. Ako je tim A pobijedio u zadnje tri utakmice protiv tima B, oni bi mogli biti sigurnija oklada. Međutim, uzrujanosti su česte, stoga mudro koristite ove informacije.
Ključni čimbenici koji utječu na izglede za hokej na ledu
Različite vrste kvota za klađenje na hokej na ledu

Različite vrste kvota za klađenje na hokej na ledu

Sada kada razumijemo što može utjecati na koeficijente, istražimo različite vrste oklada koje možete postaviti u hokeju na ledu.

 • Koeficijenti novčane linije: Moneyline je najjednostavnija vrsta oklade u kojoj birate tim za koji mislite da će pobijediti. Na primjer, ako su izgledi za tim A +150, a tim B -150, dobit ćete više novca ako se kladite na autsajdera, tim A, i oni pobijede.
 • Klađenje na pak: Klađenje na liniju pakova jedinstveno je za hokej na ledu i slično je rasporedu bodova u drugim sportovima. Ovdje momčad mora pobijediti s određenim brojem golova ili izgubiti s manje od određenog broja golova. Ovo čini okladu zanimljivijom, pogotovo kada je jedan tim izrazito favoriziran.
 • Klađenje na više/manje ili ukupni iznos: U klađenju Više/Manje, kladite se na ukupan broj golova koje su postigle obje ekipe. Ako je Over/Under postavljen na 5,5, kladite se da će ukupni broj golova biti iznad ili ispod tog broja. Razmotrite čimbenike poput obrambene i napadačke statistike timova prije nego što napravite ovu okladu.
 • Futures i Prop oklade: Budućnosti su oklade na događaje koji će se dogoditi u budućnosti, poput toga tko će osvojiti prvenstvo. Oklade na rekvizite su specifičnije, na primjer koji će igrač postići prvi gol. Ove su oklade zabavne, ali općenito ih je teže predvidjeti.

Razumijevanjem ovih ključnih čimbenika i različitih vrsta oklada, bit ćete spremniji uroniti u uzbudljivi svijet klađenja na hokej na ledu. Upamtite, uvijek kockajte odgovorno i razmislite o posjeti kockarnici s najboljim popisom na BettingRankeru za najbolje iskustvo klađenja.

Različite vrste kvota za klađenje na hokej na ledu
Kako se kladiti na hokej na ledu

Kako se kladiti na hokej na ledu

Hokej na ledu nije samo jedan od najuzbudljivijih sportova za gledanje, već nudi i nekoliko mogućnosti klađenja koje mogu biti i zabavne i isplative. Evo koraka za početak:

 1. Istražite timove: Prije postavljanja bilo kakvih oklada, uvijek istražite nedavne izvedbe timova, statistiku igrača i sve druge relevantne podatke.
 2. Provjerite koeficijente: Različite kladionice ponudit će različite tečajeve za istu utakmicu. Pronađite najbolje tečajeve za igru ​​koja vas zanima.
 3. Kladite se: Odlučite o iznosu koji želite uložiti i stavite svoju okladu na tim za koji mislite da će pobijediti.
 4. Gledajte i čekajte: Uživajte u igri, a ako vaša momčad pobijedi, pobjeđujete i vi!
Kako se kladiti na hokej na ledu
Kako čitati kvote klađenja na hokej na ledu

Kako čitati kvote klađenja na hokej na ledu

Razumijevanje čitanja omjera klađenja ključno je za svakoga tko se želi kladiti na hokej na ledu. Ne samo da pokazuje isplatu za dobitnu okladu, već također pokazuje impliciranu vjerojatnost određenog ishoda. Kladioničarski tečajevi predstavljaju kladioničarsku procjenu vjerojatnosti događanja određenog događaja. Oni također određuju iznos novca koji možete osvojiti na temelju vašeg uloga.

Postoje tri primarna formata kvota:

 • Decimalni koeficijenti: Najčešći u Europi, Australiji i Kanadi. Predstavlja ukupnu isplatu (ulog + dobit). Na primjer, kvota 2,50 znači da ćete dobiti 2,50 dolara za svaki 1 dolar koji uložite, uključujući vaš izvorni ulog.
 • Razlomci kvota: Uobičajeno u Velikoj Britaniji i Irskoj. Predstavljeno kao razlomci, poput 6/4. To znači da ćete za svaka 4 dolara koja uložite dobiti 6 dolara.
 • Moneyline (ili American) koeficijenti: Široko korišten u SAD-u. Prikazuju se kao pozitivni ili negativni brojevi. Pozitivan broj (npr. +150) pokazuje koliko biste zaradili na okladi od 100 USD. Negativan broj (npr. -200) označava koliko biste se trebali kladiti da biste zaradili 100 USD.

Izračun potencijalne isplate:

 • Decimalni koeficijenti: Ulog x Omjeri = Isplata. Na primjer, oklada od 10 USD na kvotu 2,50 vratila bi 25 USD (15 USD dobit + 10 USD ulog).
 • Razlomci kvota: (Ulog x Brojnik) / Nazivnik = Dobit. S izgledima 6/4, oklada od 4 USD vratila bi dobit od 6 USD.
 • Moneyline koeficijenti: Za pozitivne koeficijente: (Ulog x Tečajevi) / 100 = Dobit. Za negativne koeficijente: (100 x Ulog) / |Kvote| = Dobit.

Implicitna vjerojatnost:

Omjere također možete shvatiti kao kladioničarevu procjenu događaja koji će se dogoditi:

 • Decimalni koeficijenti: (1/Tečaj) x 100 = Implicitna vjerojatnost. Dakle, koeficijent 2,50 ima impliciranu vjerojatnost od 40%.
 • Razlomci kvota: Nazivnik / (Brojnik + Nazivnik) x 100. Za izglede 6/4, implicirana vjerojatnost je 40%.
 • Moneyline koeficijenti: Za pozitivne koeficijente: 100 / (tečaj + 100) = implicirana vjerojatnost. Za negativne koeficijente: |Kvote| / (|Tečajevi| + 100).

Preko kruga

Bitno je razumjeti da kladioničari dodaju marginu (poznatu kao overround ili vig) izgledima kako bi osigurali profit. Zbog toga će ukupna implicirana vjerojatnost svih mogućih ishoda u događaju premašiti 100%.

Kako čitati kvote klađenja na hokej na ledu
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na hokej na ledu

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na hokej na ledu

 1. Koristite stranice za usporedbu tečajeva: Ove platforme prikupljaju koeficijente iz raznih kladionica, omogućujući vam da brzo uočite najpovoljnije koeficijente za određenu utakmicu ili događaj.
 2. Specijalizirati se za određene lige: Koeficijenti se mogu značajno razlikovati među ligama. Specijalizirajući se za određene lige, bolje ćete razumjeti timove, igrače i druge čimbenike koji utječu, što će vam olakšati uočavanje koeficijenata vrijednosti.
 3. Pratite vijesti o hokeju na ledu: Budite u tijeku s najnovijim vijestima o hokeju na ledu. Ozljede, forma momčadi i druga dinamika mogu utjecati na izglede. Biti ispred krivulje može vam pomoći da iskoristite bolje izglede prije nego što se skrate.
 4. Koristite burze klađenja: Platforme poput Betfaira dopuštaju igračima da predlože svoje izglede i klade se jedni protiv drugih. Ovaj peer-to-peer sustav ponekad može ponuditi bolje koeficijente od tradicionalnih kladionica.
 5. Potražite promocije kladionica: Neke kladionice nude poboljšane koeficijente za određene igre ili događaje. Ove promocije mogu ponuditi bolju vrijednost, ali uvijek pročitajte odredbe i uvjete.
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na hokej na ledu
Najbolje internetske stranice za klađenje na kvote za hokej na ledu

Najbolje internetske stranice za klađenje na kvote za hokej na ledu

Odabir najbolje kladioničarske stranice ključan je za dobro iskustvo klađenja. Evo što treba uzeti u obzir:

 • Ugled: Uvijek birajte renomirane i recenzirane stranice za klađenje. Provjeri BettingRankerova prva lista preporučenih kladionica danas i uronite u uzbudljiv svijet klađenja na hokej na ledu!
 • Ponuđene kvote: Što su izgledi bolji, to su vaši potencijalni povrati veći.
 • Mogućnosti klađenja uživo: klađenje u igri ili uživo može povećati uzbuđenje.
 • Korisničko iskustvo: Dobra stranica je jednostavna za navigaciju i ima pouzdanu korisničku podršku.
 • Bonusi i promocije: Mnoga mjesta nude bonuse za početni depozit ili besplatne oklade za nove korisnike.
Najbolje internetske stranice za klađenje na kvote za hokej na ledu
Savjeti i trikovi za kvote klađenja na hokej na ledu

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na hokej na ledu

Bilo da ste početnik ili imate iskustva s klađenjem, hokej je zanemaren sport u mnogim područjima. No ne treba zanemariti specifičnosti ovog sporta i klađenja na njega. Sve što trebate je malo radoznalosti, čitanja i poznavanja pojmova.

Mnoga su istraživanja pokazala da su u hokeju favoriti važniji nego u ostalim sportovima. Samo 41,2% autsajdera je pobijedilo za razliku od primjerice baseballa gdje su pobijedili 42,5%. Zvuči kao mala razlika, ali tih 1,3% razlike čini veliku razliku u osvajanju listića.

Zanimljivo je i kako hokej ne pridaje toliku važnost igranju momčadi na "domaćem ledu" kao u drugim sportovima. To ima veze sa stadionima, jer su hokejaši prilično izolirani od publike za razliku od drugih sportova i imaju manje ometanja. Za NHL, omjer domaćih pobjeda je 54,9%, a omjer gostujućih pobjeda 45,1%.

Važnost vratara

Vratari u hokeju na ledu često dobiju slobodan dan, pogotovo ako je njihova momčad imala niz uspješnih utakmica. Iako to vjerojatno nije toliko važno kao početni bacač u bejzbolu ili početni bek u američkom nogometu, razlika između početnog vratara i rezerve može biti značajna.

Dakle, važno je obratiti pozornost na to koji će vratar započeti utakmicu prije nego što stavite novac na svoju okladu.

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na hokej na ledu
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Pitanja

Sve što trebate znati o kockarnicama

Koje su najpopularnije vrste oklada u hokeju na ledu?

Najpopularnije oklade u hokeju na ledu uključuju oklade na novčanu liniju, oklade na liniju pakova, više/manje oklade i oklade na rekvizite.

Kako funkcionira novčana oklada u hokeju na ledu?

Moneyline klađenje uključuje odabir pobjednika igre. Pozitivni i negativni izgledi označavaju autsajdera, odnosno favorita. Na primjer, ako su izgledi -150, trebali biste uložiti 150 USD da biste osvojili 100 USD na favorita.

Što je oklada na liniju paka i kako se razlikuje od raspodjele bodova u drugim sportovima?

Linija paka u hokeju na ledu slična je razmaku bodova. Daje timu hendikep od -1,5 golova ili +1,5 golova. Klađenje na favorita na -1,5 znači da moraju pobijediti s najmanje 2 gola, dok klađenje na autsajdera na +1,5 znači da mogu izgubiti s 1 golom i još uvijek pokriti okladu.

Kako funkcioniraju više/manje oklade u hokeju na ledu?

Više/manje oklade, poznate i kao ukupni zbrojevi, uključuju predviđanje hoće li ukupni kombinirani rezultat oba tima biti iznad ili ispod određene vrijednosti koju su postavili kreatori kvota.

Što su rekviziti u klađenju na hokej na ledu?

Prop oklade su propozicijske oklade koje se fokusiraju na određene događaje unutar utakmice, kao što je koji će igrač postići prvi gol, koliko će golman obraniti ili hoće li određeni igrač biti kažnjen.

Postoje li strategije za uspješno klađenje na hokej na ledu?

Učinak istraživačkog tima, nedavna forma, ozljede i međusobni susreti. Razmotrite rekorde kod kuće/u gostima i obratite pozornost na trendove kao što su obrasci postizanja golova i učinkovitost igre snage.

Koliko je važna prednost domaćeg leda u klađenju na hokej na ledu?

Prednost domaćeg leda može utjecati na ishode klađenja. Timovi često imaju bolje rezultate kod kuće zbog poznavanja klizališta, podrške publike i promjene zadnje linije, što može utjecati na dinamiku meča.

Mogu li vremenski uvjeti utjecati na oklade na hokej na ledu?

Vremenski uvjeti rijetko utječu na igre hokeja na ledu u dvorani. Međutim, na igre na otvorenom može utjecati vrijeme, što može utjecati na igranje i potencijalno na oklade.

Što je "klađenje uživo" u hokeju na ledu i kako funkcionira?

Klađenje uživo ili klađenje u igri omogućuje vam klađenje tijekom utakmice. Omjeri se prilagođavaju u stvarnom vremenu na temelju napretka igre, nudeći prilike za iskorištavanje promjenjivih situacija.

Kako bi početnici trebali upravljati svojim bankrollom kada se klade na hokej na ledu?

Početnici bi trebali odrediti proračun za klađenje i izbjegavati riskirati više nego što mogu izgubiti. Razmislite o korištenju sustava jedinica, gdje jedinica predstavlja određeni postotak vašeg bankrolla, kako biste dosljedno upravljali okladama. Počnite s manjim ulozima dok učite o tome.