Sve o Cricket Odds

Jeste li znali da je kriket drugi najpopularniji sport na svijetu? Naravno, samo statistički, jer je popularan u Indiji, Pakistanu i zemljama Commonwealtha, što ne odražava pravu sliku popularnosti ovog sporta.

Kriket je u osnovi britanski sport koji se najviše raširio u bivšim britanskim kolonijama i preteča je baseballa s kojim dijeli određene sličnosti. Kriket se igra na ovalnom terenu, a ekipe imaju 11 igrača. Cilj igre je postići više bodova od protivnika, a bodovi se osvajaju trčanjem, popularno zvanim run.

Sve o Cricket Odds
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Razumijevanje kvota za klađenje u kriketu

Razumijevanje kvota za klađenje u kriketu

Kriket nije samo sport; to je strast koja ujedinjuje milijune obožavatelja diljem svijeta. A za one koji ne samo da uživaju u gledanju, već žele i zaraditi nešto novca pritom, ključno je razumijevanje kvota za kriket.

Da biste shvatili izglede za kriket, važno je upoznati se s različite vrste kvota koristi se u klađenju na kriket. Pogledajmo pobliže decimalne, frakcijske i novčane koeficijente.

 1. Decimalni koeficijenti: Decimalni tečajevi naširoko se koriste u mnogim zemljama, uključujući Europu, Australiju i Kanadu. Ovi izgledi predstavljaju ukupnu isplatu po uloženoj jedinici, uključujući početni ulog. Na primjer, ako je izgledi za pobjedu momčadi 2,50, to znači da ćete za svaki dolar ili funtu na koji se kladite dobiti 2,50 dolara ili 2,50 funti, ako je vaša oklada uspješna. Da biste izračunali potencijalni profit, jednostavno pomnožite svoj ulog s decimalnim koeficijentom.
 2. Razlomci kvota: Frakcijski koeficijenti se obično koriste u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj. Predstavljeni su kao razlomci i pokazuju potencijalni profit u odnosu na početni ulog. Na primjer, ako su izgledi za pobjedu tima 5/1, to znači da ćete za svaku uloženu jedinicu dobiti dobit od 5 jedinica ako je vaša oklada uspješna. Ukupna isplata, uključujući početni ulog, bila bi 6 jedinica.
 3. Moneyline koeficijenti: Moneyline koeficijenti, također poznati kao američki koeficijenti, prvenstveno se koriste u Sjedinjenim Državama. Ovi izgledi mogu se izraziti kao pozitivni ili negativni brojevi. Pozitivne koeficijente pokazuju potencijalni profit na ulog od 100 USD, dok negativne koeficijente označavaju iznos koji trebate uložiti da osvojite 100 USD. Na primjer, ako su izgledi za pobjedu momčadi +150, to znači da ćete za svakih 100 dolara koje uložite dobiti dobit od 150 dolara ako vaša oklada bude uspješna. Suprotno tome, ako su izgledi -200, to znači da morate uložiti 200 USD da biste osvojili dobit od 100 USD.

Razumijevanje različitih vrsta koeficijenata ključno je za tumačenje i usporedbu koeficijenata na različitim platformama za klađenje i donošenje informiranih odluka o klađenju. U sljedećem odjeljku istražit ćemo faktore koje treba uzeti u obzir pri analizi koeficijenata u kriketu.

Razumijevanje kvota za klađenje u kriketu
Kako točno očitati kvote za klađenje na kriket

Kako točno očitati kvote za klađenje na kriket

Točno čitanje kvota za kriket ključno je za donošenje informiranih odluka o klađenju. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da točno očitate kvote za kriket:

 • Razumijevanje formata: Upoznajte se s formatom u kojem su izgledi predstavljeni, bilo da su decimalni, razlomački ili novčani. Svaki format ima svoj način izražavanja vjerojatnosti i potencijalnih povrata, tako da je razumijevanje formata ključno za točnu interpretaciju.
 • Usporedite tečajeve: Usporedite tečajeve na različitim platformama za klađenje kako biste pronašli najbolju vrijednost za svoje oklade. Neke platforme mogu ponuditi veće koeficijente za isti ishod, dajući vam priliku za veće povrate. Upotrijebite web-mjesta za usporedbu ili ručno usporedite tečajeve kako biste osigurali najbolju ponudu.
 • Razmotrite kontekst: Razmotrite kontekst u kojem su izgledi predstavljeni. Jesu li za pobjednika meča, najboljeg udarača ili bilo koje drugo specifično tržište? Razumijevanje konteksta pomoći će vam da točnije protumačite izglede i donesete bolje odluke o klađenju.
 • Uračunajte margine: Kladionice u svoje koeficijente ugrađuju marginu ili proviziju kako bi osigurale profitabilnost. Razumijevanje margine može vam pomoći da procijenite stvarnu vjerojatnost određenog ishoda i napravite točnija predviđanja.
 • Ostanite ažurirani: Budući da se tečajevi mogu mijenjati na temelju različitih čimbenika, važno je biti u tijeku s najnovijim tečajevima prije stavljanja oklada. Pratite koeficijente koji vode do utakmice i budite svjesni svih promjena u zadnjem trenutku koje bi mogle utjecati na koeficijente.

Slijedeći ove savjete, možete poboljšati svoju sposobnost točnog čitanja kvota za kriket i donositi informiranije odluke o klađenju. U posljednjem ćemo dijelu sažeti ključne zaključke i naglasiti važnost donošenja informiranih odluka s izgledima za kriket.

Kako točno očitati kvote za klađenje na kriket
Linije i rasporedi klađenja na kriket

Linije i rasporedi klađenja na kriket

Linije klađenja ili tržišta odnose se na različite vrste oklada koje možete postaviti. Neki od najpopularnijih u kriketu uključuju:

 • Klađenje na utakmicu: Jednostavno klađenje na momčad koja će pobijediti u utakmici.
 • Pobjednik serije: Klađenje na ukupnog pobjednika serije od više mečeva.
 • Najbolji udarač/kuglač: Klađenje na to koji će igrač postići najviše trčanja ili osvojiti najviše vrata, bilo u utakmici ili u seriji.
 • Igrač utakmice/serije: Klađenje na igrača koji će biti proglašen najboljim igračem.
 • Ukupno (više/manje): Klađenje na to hoće li ukupni broj bodova koje je tim postigao biti veći ili ispod određene brojke koju je postavila kladionica.
 • Propozicijske oklade (ili Prop oklade): To su specifične oklade, primjerice hoće li se u utakmici postići centurija ili će momčad postići više od određenog broja runova u prvih 10 overa.

Namaz od cvrčaka

Klađenje na raspon je oblik klađenja gdje se kladite na to hoće li stvarni rezultat biti iznad ili ispod raspona koji je postavila kladionica. 'Spread' predstavlja kladioničarevo predviđanje gdje vjeruju da će određena metrika pasti.

U kriketu, oklade na raspon mogu uključivati ​​predviđanje margine pobjede u smislu trčanja ili wicketa, ili koliko će trčanja određeni udarač postići u igri. Na primjer, ako kladionica postavi raspon ukupnog rezultata tima na 250-260 trčanja, a vi vjerujete da će postići više, "kupili" biste na 260. Ako mislite da će postići manje, trebali biste "prodati" po 250. Što ste više u pravu, to više dobivate, ali vrijedi i obrnuto.

Klađenje na promjenu cijene može biti riskantnije od tradicionalnog klađenja jer vaši gubici (ili dobici) mogu daleko premašiti vaš početni ulog. Bitno je razumjeti potencijalne ishode prije ronjenja.

Linije i rasporedi klađenja na kriket
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na kriket

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na kriket

Pronalaženje najboljih kvota za klađenje na kriket zahtijeva kombinaciju istraživanja, usporedbe i korištenja različitih alata i resursa. Dosljednim traženjem najboljih koeficijenata možete maksimalno povećati svoje potencijalne povrate tijekom vremena. Evo vodiča korak po korak koji će vam pomoći u vašoj potrazi:

1. Obrazujte se: Prije nego što zađete u svijet klađenja na kriket, upoznajte se sa sportom, njegovim nijansama, formatima (Test, ODI, T20) i glavnim turnirima. Ovo znanje pomoći će u razumijevanju značaja određenih koeficijenata i linija klađenja.

2. Koristite web stranice za usporedbu: Postoje brojne web stranice posvećene usporedbi tečajeva u raznim kladionicama. Ove stranice pružaju ažuriranja u stvarnom vremenu i mogu brzo pokazati koja kladionica nudi najbolje tečajeve za određenu okladu. Primjeri ovih stranica uključuju Oddschecker i BetBrain.

3. Registrirajte se kod više kladionica: Različite kladionice mogu imati različite koeficijente za isti događaj, na temelju njihove analize, oklada korisnika i drugih čimbenika. Imajući račune na više platformi, možete se brzo kladiti gdje god su koeficijenti najpovoljniji.

4. Razumijevanje marži kladionice: Sve kladionice rade s maržom koja im osigurava dobit. Niže margine obično znače bolje koeficijente za kladitelja. Korisno je izračunati i usporediti te margine kada procjenjujete izglede na različitim platformama.

5. Budite u tijeku s vijestima o kriketu: Informiranje o timskim najavama, ozljedama, uvjetima na terenu i drugim relevantnim čimbenicima može vam pomoći da predvidite potencijalne promjene u izgledima. Ako rano djelujete na temelju svojih predviđanja, ponekad možete osigurati bolje izglede prije nego što se skrate.

6. Koristite burze klađenja: Burze klađenja poput Betfaira omogućuju korisnicima da se klade jedni protiv drugih, a ne protiv kladionice. Često možete pronaći bolje koeficijente na burzama, posebno za manje popularne oklade. Međutim, imajte na umu da mjenjačnice obično naplaćuju proviziju na dobitke.

7. Iskoristite prednosti bonusa i promocija: Puno kladionice nude bonuse, poboljšane koeficijente i promocije, posebno za velike turnire. One mogu pružiti vrijednost i povećati potencijalne povrate, ali uvijek pročitajte odredbe i uvjete povezane s ovim ponudama.

8. Pridružite se kladioničarskim zajednicama: Postoje mnogi internetski forumi i zajednice na kojima kladioničari raspravljaju o nadolazećim utakmicama, dijele savjete i daju uvide. Angažiranje u tim zajednicama može vam dati dojam gdje se vrijednost nalazi u određenim izgledima.

9. Razvijte svoje analitičke vještine: S vremenom, kako budete stjecali iskustvo, počet ćete prepoznavati vrijednost u određenim izgledima na temelju svoje analize. Ovaj osobni uvid često može biti točniji od općih kladioničarskih tečajeva, osobito ako ste specijalizirani za određene formate ili lige.

10. Pratite svoje oklade: Održavanje zapisa o vašim okladama, koeficijentima koje ste dobili i ishodima može vam pomoći da prepoznate gdje nalazite vrijednost i koje kladionice dosljedno nude najbolje koeficijente za vaš stil klađenja.

11. Ostanite disciplinirani: Iako je važno pronaći najbolje izglede, jednako je važno ne zanijeti se. Uvijek se kladite odgovorno i unutar svojih ograničenja.

Ukratko, pronalaženje najboljih kvota za klađenje na kriket kombinacija je pripreme, istraživanja i proaktivnosti. Korištenjem pravih resursa i oštrim praćenjem svijeta kriketa, možete dosljedno prepoznati i iskoristiti povoljne izglede.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na kriket
Međunarodni formati kriketa

Međunarodni formati kriketa

Kriket se igra u različitim formatima, svaki sa svojim skupom pravila, trajanja i strategija. Tri glavna formata međunarodnog kriketa su Test, Međunarodni jedan dan (ODI) i Twenty20 (T20). Evo detaljnog pregleda svakog od njih:

 • Test kriket predstavlja najdulji format igre, koji se proteže do pet dana pri čemu svaki tim ima dva inninga za udaranje i bacanje. Igrači nose tradicionalnu bijelu ili prljavo bijelu odjeću, a upotreba crvene lopte (ili ružičaste za dan/noć utakmice) razlikuje ovaj format od ostalih. Probni kriket mnogi puristi smatraju najvećim izazovom koji zahtijeva izdržljivost, strategiju i sveobuhvatan skup vještina. Tempo igre dopušta značajne promjene u zamahu, pri čemu čimbenici poput vremenskih uvjeta i pogoršanja terena igraju ključnu ulogu.
 • Jednodnevni međunarodni (ODI) kriket sažima igru ​​u jedan dan, dodjeljujući svakoj momčadi 50 overa za igru. Igrači nose živahne uniforme u boji, a upotreba bijele lopte odgovara dnevnoj igri i igri pod svjetlima. ODI postižu ravnotežu između maratona testnog kriketa i sprinta T20s, zahtijevajući i otpornost i agresiju od igrača. Ovaj je format stekao ogromnu popularnost kroz događaje kao što je ICC Svjetsko prvenstvo u kriketu, okupljajući najbolje svjetske timove u natjecanju za željeni trofej.
 • Twenty20 (T20) Kriket, najkraći format igre, porastao je u popularnosti zbog svoje brze, zabavne prirode. Svakom timu dodijeljeno je 20 overa, što omogućuje brz, zanimljiv spektakl koji se često dovršava za oko tri sata. Igrači nose šarene, često kitnjaste uniforme, a bijela lopta se koristi za bolju vidljivost pod svjetlima. T20 kriket iznjedrio je brojne domaće lige diljem svijeta, poput indijske Premier lige (IPL) i Big Bash lige (BBL), privlačeći globalnu publiku i transformirajući krajolik sporta.

Svaki od ovih formata nudi različito iskustvo, hvatajući raznolikost i bogatstvo kriketa i opskrbljujući široku lepezu publike širom svijeta.

Međunarodni formati kriketa
Najpopularnije web stranice za klađenje na kriket

Najpopularnije web stranice za klađenje na kriket

Kada se radi o klađenju na kriket, ključno je odabrati pravu web stranicu za klađenje. Evo nekih od najbolje web stranice za klađenje na kriket poznati po svojoj pouzdanosti, korisničkom sučelju i širokom rasponu tržišta klađenja:

**1.**Bet365: Bet365 je jedna od najpopularnijih i najpouzdanijih web stranica za klađenje na globalnoj razini. Oni nude sveobuhvatan izbor tržišta klađenja na kriket, konkurentne koeficijente i prijenos utakmica uživo. Njihova platforma prilagođena korisniku i izvrsna korisnička podrška čine ih najboljim izborom među kladiteljima na kriket.

**2.**William Hill: Velika Britanija je domovina kriketa i klađenja, a William Hill je jedna od najboljih online kladionica za klađenje na kriket. Klikom na gumb Kriket na stranici izbornika ući ćete u ponude klađenja na kriket koje izgledaju najbolje što mogu. William Hill nudi najzanimljivije kriket parove, posebne oklade na njih, kao i gumb za utakmicu uživo.

**3.**Betway: Betway je još jedno renomirano web mjesto za klađenje koje nudi veliki izbor tržišta klađenja na kriket i konkurentnih tečajeva. Oni pružaju besprijekorno iskustvo klađenja s intuitivnim sučeljem i namjenskom mobilnom aplikacijom. Betway također nudi live streaming utakmica kriketa, omogućujući vam da se kladite i gledate kako se radnja odvija u stvarnom vremenu.

4.22Kladite se: 22Bet je popularna web stranica za klađenje poznata po opsežnom pokrivanju utakmica i turnira u kriketu. Oni nude raznoliku ponudu tržišta klađenja, uključujući mogućnosti klađenja uživo, i nude konkurentne koeficijente. Uz korisničko sučelje i širok raspon opcija plaćanja, 22Bet je pouzdan izbor za klađenje na kriket.

Ovo je samo nekoliko primjera najboljih dostupnih web stranica za klađenje na kriket. Važno je provesti vlastito istraživanje i odabrati platformu koja najbolje odgovara vašim potrebama u pogledu tržišta klađenja, tečajeva, korisničkog iskustva i korisničke podrške. U sljedećem odjeljku istražit ćemo klađenje uživo i njegovu povezanost s koeficijentima za kriket.

Najpopularnije web stranice za klađenje na kriket
Savjeti i trikovi za kvote klađenja na kriket

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na kriket

Postoje posebne sportske kladionice za kriket na mreži koje se bave isključivo pronalaženjem kladioničara koji stavljaju pretjerani hendikep na favorite. Iako postoje momčadi koje su izraziti favoriti u igri, kladionice ih često znaju precijeniti i ponuditi previše bodova za hendikep za njihovu pobjedu.

Kriket je kompleksan sport i pobjede autsajdera nisu uopće rijetke, što naši igrači znaju iskoristiti.

Kondicija i forma važan su dio svakog sporta, a to posebno vrijedi za kriket. U sportu u kojem utakmice traju pet dana često se testira psihičko i fizičko stanje momčadi. Stoga je za klađenje na kriket forum nevjerojatno važan, jer na forumima možete pronaći insajderske informacije o kondiciji timova.

Forma momčadi također je ključni aspekt klađenja, jer momčadi koje imaju porast u formi mogu mnogo pobijediti jače momčadi. Vrijedi i obrnuto, ako su jake momčadi u lošoj formi, ne mogu se smatrati favoritima niti u jednoj utakmici.

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na kriket
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Pitanja

Sve što trebate znati o kockarnicama

Koje su šanse za kriket?

Omjeri za kriket su numeričke vrijednosti koje su postavile kladionice ili web-mjesta za klađenje koje predstavljaju vjerojatnost određenog ishoda u utakmici kriketa. Ti ishodi mogu varirati od momčadi koja pobjeđuje u igri, igrača koji postiže određeni broj trčanja ili drugih specifičnih scenarija. Na izglede utječe nekoliko čimbenika, uključujući nedavne izvedbe timova, uvjete igrača i vanjske čimbenike poput vremena i uvjeta na terenu.

Koje se vrste koeficijenata koriste u klađenju na kriket?

Postoje tri glavne vrste koeficijenata koji se koriste u klađenju na kriket: decimalni koeficijenti, frakcijski koeficijenti i koeficijenti na liniji novca. Decimalni tečajevi pokazuju ukupnu isplatu po uloženoj jedinici, uključujući početni ulog. Frakcijski izgledi predstavljaju potencijalni profit u odnosu na početni ulog. Moneyline izgledi mogu biti pozitivni ili negativni, pokazujući ili potencijalni profit na ulog od 100 USD ili iznos koji je potreban za ulog da bi se osvojilo 100 USD.

Kako mogu izračunati potencijalni profit koristeći decimalne koeficijente?

Kako biste izračunali potencijalni profit koristeći decimalne koeficijente, pomnožite svoj ulog s decimalnim koeficijentom. Na primjer, ako se uložite u 10 USD na kvotu 2,50, vaša potencijalna ukupna isplata bila bi 25 USD (10 USD x 2,50), uključujući početni ulog.

Što trebam uzeti u obzir kada analiziram izglede za kriket?

Kada analizirate izglede za kriket, uzmite u obzir čimbenike kao što su nedavni nastupi timova, forma i kondicija pojedinačnih igrača, vremenski uvjeti, uvjeti na terenu i međusobni rezultati između timova. Ovi čimbenici mogu vam dati vrijedne uvide i pomoći vam da donesete informiranije odluke o klađenju.

Koje strategije mogu koristiti za klađenje na kriket?

Neke učinkovite strategije za klađenje na kriket uključuju provođenje temeljitog istraživanja o timovima i igračima, praćenje najnovijih vijesti o kriketu, odgovorno upravljanje bankovnim sredstvima, razumijevanje i usporedbu koeficijenata na različitim platformama za klađenje i izbjegavanje klađenja na temelju emocija ili predrasuda.

Koje su pouzdane web stranice za klađenje na kriket?

Neka pouzdana web mjesta za klađenje na kriket uključuju Bet365, Betway i 22Bet. Ove su platforme poznate po svojim korisnički prilagođenim sučeljima, širokom rasponu tržišta klađenja i dobroj korisničkoj podršci. Uvijek napravite vlastito istraživanje kako biste pronašli platformu koja najbolje odgovara vašim željama.

Kako funkcionira klađenje uživo u kriketu?

Klađenje uživo ili klađenje tijekom igre omogućuje vam da se kladite na utakmicu kriketa dok je u tijeku. Omjeri u klađenju uživo brzo se mijenjaju na temelju onoga što se događa u utakmici. Ovaj oblik klađenja zahtijeva brzo donošenje odluka i dobro razumijevanje dinamike igre.

Kako mogu točno očitati kvote za kriket?

Da biste točno pročitali koeficijente za kriket, upoznajte se s formatom koeficijenata (decimalni, razlomački ili novčani), usporedite koeficijente na različitim platformama kako biste pronašli najbolju vrijednost, razmotrite kontekst koeficijenata, razumite ugrađene marže kladionice i ostanite u tijeku s najnovijim tečajevima prije stavljanja oklada.

Što trebam zapamtiti kada se kladim na kriket?

Zapamtite da izgledi za kriket predstavljaju vjerojatnosti, a ne jamstva. Provedite temeljito istraživanje, ostanite u tijeku, odgovorno upravljajte svojim novčanim sredstvima i pristupite klađenju sa strateškim načinom razmišljanja. Donošenje informiranih odluka ključno je za poboljšanje vašeg iskustva klađenja i povećanje vaših izgleda za profitabilnost. Uživajte u uzbuđenju klađenja na kriket, ali uvijek se kladite odgovorno.