Sve o American Football Odds

Lopta se prenosi nošenjem pri sebi (nalet), ili nabacivanjem i dodavanjem od jednog do drugog člana vlastite ekipe (dodavanje).

Bodovi se mogu osvojiti na više različitih načina, uključujući dodavanje lopte preko gol-linije, bacanje lopte igraču koji je prešao gol-crtu (što je u oba slučaja touchdown) ili šutiranje kroz vratnice (polje cilj). Pobjednik je tim s najviše bodova nakon isteka vremena.

Igra obično traje 60 minuta podijeljenih u 4 razdoblja po 15 minuta.

Sve o American Football Odds
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Sve o koeficijentima američkog nogometa, linijama klađenja i rasponima

Sve o koeficijentima američkog nogometa, linijama klađenja i rasponima

Većina oklade na američki nogomet su zapravo oklade na NFL ligu. NFL se sastoji od 32 momčadi, podijeljenih u 8 divizija, a svaka momčad igra 17 utakmica tijekom regularne sezone. Ovo je kratka sezona u usporedbi s većinom drugih liga, igra se od početka rujna do početka veljače.

Zbog kratke sezone, NFL može biti izazov za one koji se vole kladiti na ligu, budući da je ograničen broj utakmica i protivničkih momčadi teško procijeniti pravi potencijal momčadi. Ali to je izazov s kojim se svatko suočava i može postati prednost za one koji su spremni.

Sve o koeficijentima američkog nogometa, linijama klađenja i rasponima
Koeficijenti za američki nogomet i kako se kladiti na američki nogomet

Koeficijenti za američki nogomet i kako se kladiti na američki nogomet

A novčana oklada je onaj u kojem vi birate tko će pobijediti u utakmici. Ne morate predviđati druge aspekte igre samo odaberite pobjednika između tima A i tima B. Većina početnika bira ovu vrstu oklade jer se čini najjednostavnijom.

Američki nogomet se proširio

Najpopularniji oblik klađenja na američki nogomet je spread koji se naziva i klađenje na hendikep. Najbolji način da se opiše ovaj oblik klađenja je primjer. Pa ako vidite utakmicu između New Orleans Saintsa i Dallas Cowboysa s rasponom od -3,5 bodova na New Orleans, što to točno znači?

To znači da Saints, kako bi pokrili razliku, moraju pobijediti s minimalno 4 boda. S druge strane, ako se kladite na Cowboyse, dobit ćete ako pobijede ili izgube s najviše tri boda.

U biti, kladionica je time procijenila marginu koja čini igru 50-50. U našem primjeru, kladionica američkog nogometa postavila je spread za New Orleans na -3,5 jer vjeruje da postoji 50% šanse da će Chicago pobijediti s najmanje 4 boda ili 50% šanse da neće.

Nažalost, ako znamo da kladionice ne nude "even money" koeficijent od 2,00, a to je obično koeficijent od 1,85 do 1,90 na spread bettingu, to znači da trebate osvojiti najmanje 52,5% svojih oklada da biste bili jednaki. Ovo je teže nego što se čini. U svakom slučaju, da bismo bili dugoročno uspješni, zlatni rez bi bio 55,5%.

Koeficijenti za američki nogomet i kako se kladiti na američki nogomet
Objašnjenje linija klađenja na američki nogomet

Objašnjenje linija klađenja na američki nogomet

Nešto što je vrlo važno imati na umu kada se kladite na kladionicama na američki nogomet je nešto što se zove ključni brojevi.

Ključni brojevi najčešće su margine pobjede NFL igre. Prema redoslijedu pojavljivanja, to su 3 boda, 7 bodova i 10 bodova. Tijekom proteklih 20 sezona, gotovo trećina utakmica završila je s jednom od ove tri razlike.

Pa zašto biste trebali imati na umu ključne brojeve? Pa, ako uzmemo u obzir da je u posljednjih 20 sezona 16% utakmica završilo s razlikom od 3 boda, važno je da ako se kladite na NFL spread razumijete razliku između linije 2,5 i linije 3,5, odnosno 6,5 i 7.5.

Budući da toliko igara završava na tim marginama, to znači da je razlika od 1 boda između raspona od 2,5 i 3,5 puno značajnija od razlike od 1 boda između raspona od 4,5 i 5,5 ili čak 2 boda razlike između raspona od 10,5 do 12,5 bodova.

Da pojednostavimo stvari: recimo da su Baltimore Ravensi dobili raspon od +3,5 bodova. Budući da je margina od 3 boda toliko ustaljena i uobičajena, da je 0,5 više koje su Ravensi dobili iznad puno vrednije od nekih 0,5 bodova u slučaju s 5 ili 8 bodova jer se pojavljuju daleko rjeđe.

Objašnjenje linija klađenja na američki nogomet
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na američki nogomet

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na američki nogomet

S obzirom na činjenicu da je NFL najpopularnija liga u SAD-u, svaka sportska kladionica američkog nogometa nudi niz linija za NFL i sveučilišne nogometne utakmice. Znajući da su oklade na širenje najčešća linija koja se igra u američkom nogometu, kladioničari daju dodatne napore kako bi ih učinili što boljim.

Ipak, to ne znači da nema razlika u izgledima i linijama između online sportske kladionice. Američki nogomet je sport u kojem promjena jednog boda u rasponu čini najveću razliku u svim sportovima.

Obično postoji najmanje jedan tjedan između dvije utakmice koje momčad igra. U to vrijeme mogu se dogoditi mnogi događaji koji će utjecati na izglede i linije. Ovo je period kada bi se trebala održati usporedba koeficijenata. Svaka značajna promjena može se iskoristiti za klađenje na tečajeve koji bi donijeli dobru vrijednost.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na američki nogomet
Najbolje internetske stranice za klađenje na kvote za američki nogomet

Najbolje internetske stranice za klađenje na kvote za američki nogomet

Sezona američkog nogometa ne nudi mnogo utakmica kao baseball i košarka. Ova činjenica čini pronalaženje prave online kladionice američkog nogometa još važnijom jer je želite imati najbolje moguće kvote za klađenje i linije spremne kad sezona počne.

10bet, BetVictor, Gunsbet i Melbet nude sve što treba svakom kladioničaru na američki nogomet.

Američki nogomet, kao jedan od najdinamičnijih sportova, može se opisati kao igra šaha između dva tima. Svaki tim ima desetke, pa čak i stotine akcija u svom playbooku koje ima na raspolaganju i koje je marljivo vježbao.

Neke radnje su vrlo sigurne, dok su druge riskantne, ali ako se dobro izvedu, mogu osvojiti puno prostora.

Isto bi trebalo biti i s vašim postupcima kada se kladite. Obavezno napravite domaću zadaću i pronađite najbolju kladionicu kojoj biste se držali tijekom sezone i nadamo se da ćete imati koristi od toga.

Ne možete utjecati na ishod igre, ali se definitivno možete staviti u najbolju moguću situaciju da izvučete najveću korist ako se vaša oklada pretvori u dobitnu.

Najbolje internetske stranice za klađenje na kvote za američki nogomet
Savjeti i trikovi za kvote klađenja na američki nogomet

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na američki nogomet

Naporan rad i istraživanje dvije su nezamjenjive strategije online klađenja na američki nogomet. Morate apsorbirati što više informacija o timu na koji se kladite, kao io njihovom protivniku. Američki nogomet je agresivan sport koji često dovodi do ozljeda igrača.

Kako biste saznali hoće li neki ključni igrači biti odsutni s nadolazećeg događaja, provjerite izvješća o ozljedama momčadi. Izostanak ključnog igrača može dovesti do drastičnog pada učinka cijele momčadi.

Osim toga, treba istražiti statistiku svakog pojedinog igrača, učinak momčadi u prethodnoj sezoni, vidjeti važnost utakmica i druge čimbenike koji mogu utjecati na konačni ishod.

Također, prednost domaćeg terena je važna u utakmicama američkog nogometa. Provedite istraživanje uspoređujući uspjehe domaćih i gostujućih utakmica vašeg tima. Prema općoj statistici, momčadi koje igraju kod kuće pobjeđuju u 60% slučajeva. Momčadi koje igraju u gostima mogu biti u nepovoljnijem položaju zbog efekta gužve, umora od putovanja, razlike u vremenskoj zoni i slično.

Na kraju, želimo napomenuti da treneri i njihova taktika igraju važnu ulogu u konačnom ishodu svake utakmice. Treneri koriste ponavljajuće strategije koje mogu biti vrlo dobre protiv nekih protivnika, a podbaciti protiv drugih.

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na američki nogomet
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak